“And the day came

when the risk to remain tight in a bud

was more painful

than the risk it took to blossom.” ~Anaïs Nin

 

Mijn naam is Neela Paulussen (1975). Deze quote over het leven durven leven en de verkrampingen die ons stoppen vind ik mooi. Het is precies deze paradox tussen verlangen en angst die mij het meeste bezig houdt. Want hoe doe ik dat, de moed verzamelen om het leven voluit te leven? En hoe doe ik dat in contact met anderen? Hoe kan ik eerlijk zijn en een ander ontmoeten zonder terug te houden, zonder mijn raakbaarheid te verstoppen, zonder me net iets anders voor te doen, wat groter, wat sterker, wat onafhankelijker? Ik ken het verlangen naar bevrijding en ook de angst die me tegenhoudt. De zoektocht naar antwoorden begon bij mezelf.

 

Ik heb leren luisteren naar wat er in mij gebeurt, naar wat er fluistert, onder al dat wat luid is. Ik heb geleerd over versplintering en hulpeloosheid, en ook over moed en kracht. Over mezelf serieus nemen, hier en nu, in plaats van mijn leven te leven vanuit ideeën over hoe ik, of mijn leven eruit zou moeten zien. Ik heb geleerd om dat wat het net niet is te omarmen, mij meer te laten raken, voller te genieten, harder te lachen en dieper lief te hebben. Ik doe dit werk omdat dit is wat ik het liefste doe. Het voelt rijk om mensen te mogen ondersteunen in hun groeiproces en hun zoektocht naar een meer authentiek, oprecht en vrij leven.

 

Ik ben moeder van 3 prachtige tienerzonen en ik deel een soepel co-ouderschap met hun vader. In het relateren met mijn lief onderzoeken we hoe we ons vrij kunnen voelen in de onvermijdelijke beklemming die intiem relateren ook met zich mee brengt. Ik heb sinds 2016 een eigen praktijk in Amsterdam en daarnaast ben ik oprichter van In de Naaikamer, een bloeiende naaischool. Sinds 1996 heb ik aan zo’n 775 trainingsdagen deelgenomen over menselijk functioneren en persoonlijke groei, zowel gefundeerd in westerse wetenschap als in oosterse wijsheid.

Neela_2016-10_bw_GM_1851

Klinische ontwikkelingspsychologie / Universiteit van Amsterdam (1996 – 1999)

Non-dualisme en bewustzijn / o.a. Isaac Shapiro (2001 – nu)

Integrated Psychotherapy / BodyMind Opleidingen (2014 – maart 2019)

Trauma & Spirituality / 3 daagse masterclass met Peter Levine & Marianne Bentzen (2018)

Psychosociale basiskennis / De Energieschool (2018 – 2019)

Earth protecting / Extinction Rebellion (2019)

Somatic Experiencing / Traumatherapie Beginners I (2019)

 

Ik ben lid van de SBLP (Stichting Beroepsorganisatie voor Lichaamsgeoriënteerde (Psycho)therapie) en sta ingeschreven als registertherapeut in het RBCZ (Register Beroepsoefenaren Complementaire Zorg). Mijn privacyverklaring kan je hier lezen.

Wat anderen zeggen

“Het meest bijzondere aan Neela vind ik haar aanwezigheid. Ze is er helemaal bij, zonder oordeel. Ze geeft terug wat ze waarneemt, daarbij kiest ze zorgvuldig haar woorden en stemt af met mij of het klopt. Ik moet vaak huilen in de sessies, ik denk omdat ze mij het gevoel geeft dat alles, maar dan ook werkelijk ALLES welkom is. Ik heb dat nooit eerder op deze manier bij een therapeut ervaren. Verder vind ik het prettig dat ze veel verschillende werkvormen aanbiedt, soms heel speels, en er is ook ruimte voor lichtheid en humor. Door de sessies ben ik me opener gaan voelen en durf ik dieper te voelen wat (in) mij beweegt.” ~ Yvonne

“De sessies bij Neela zijn een interessante mix van wetenschap en spiritualiteit.” ~ Chris

“Neela is een superfijn persoon en ze werkt heel zorgvuldig en met veel liefdevolle aandacht. Ze voelt dingen goed aan en vult niet te veel in. Ik leer veel bij haar en ik heb elke sessie weer diepgaande inzichten.” ~ Ariadne